Logo RSW Lekdetecties

Dakinspectie

Daklekkages kunnen ernstige schade toebrengen aan zowel de constructie als het interieur van jouw gebouw. Of het nu gaat om een nieuwbouw-, industriebouw- of renovatieproject, het vroegtijdig identificeren en aanpakken van deze problemen is essentieel om kostbare reparaties te voorkomen. Kies daarom voor een dakinspectie.

Bij RSW bieden we ook professionele lekdetectiediensten aan, gericht op het tijdig opsporen van daklekkages. 

Welke mogelijke problemen sporen we op met een dakinspectie?

Een dakinspectie is een waardevol hulpmiddel bij het onderhouden van je daken. Het vroegtijdig opsporen van problemen kan je helpen om dure reparaties en mogelijke schade aan het interieur van het gebouw te voorkomen. 

Waterlekkage

Dit is het meest voorkomende type lek waarvoor dakinspecties worden uitgevoerd. Waterlekkages kunnen optreden als gevolg van versleten of beschadigde dakbedekking, verstopte goten, scheuren in de dakbedekking of slecht afgewerkte naden. 

Luchtlekkage

Dit type lek treedt op wanneer warme lucht uit het interieur van het gebouw ontsnapt door het dak. Dit kan leiden tot hogere energiekosten omdat het de efficiëntie van de verwarming en koeling van het gebouw vermindert.

Scheuren en breuken

We kunnen ook structurele problemen opsporen, zoals scheuren of breuken in het dak of de dakbedekking. Dit soort problemen kunnen leiden tot ernstige waterschade en in extreme gevallen zelfs tot instorting.

Vochtproblemen

Dakinspecties kunnen tekenen van vocht of condensatie opsporen. Dit kan duiden op een slechte ventilatie of isolatie en kan leiden tot schimmelgroei en houtrot.

Schade door weersinvloeden

Dakinspecties kunnen schade identificeren die veroorzaakt is door extreme weersomstandigheden, zoals stormschade, hagelschade of schade door vallende takken.

Neem contact op

Heb je een specifieke vraag of wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact op.

We kijken ernaar uit om je te helpen bij het oplossen van jouw lekkageproblemen. Vertrouw op RSW Lekdetecties voor betrouwbare en efficiënte lekdetectieoplossingen.

Waterlekken in kaart brengen

Een waterinfiltratie kan voor allerlei problemen zorgen, zoals schimmel en het in gevaar brengen van de stabiliteit van het gebouw. Door vroegtijdige detectie kan je deze problemen voorkomen, wat de gezondheid en veiligheid van je werknemers garandeert en de totale kosten van het probleem beperkt. 

Bij problemen door een waterlek geldt dat hoe langer je wacht, hoe hoger de kosten worden om het probleem op te lossen. Wees er dus op tijd bij door vakmensen in te schakelen om lekken en mogelijke lekken op te sporen. 

Ons ervaren team gebruikt geavanceerde technologie, zoals thermische beeldvorming en vochtigheidsdetectoren om mogelijke problemen nauwkeurig te identificeren. Of het nu gaat om platte daken, schuine daken, of daken met speciale materialen, we hebben de kennis en ervaring om een grondige inspectie uit te voeren en mogelijke problemen te identificeren. 

Waterschade voorkomen met een dakinspectie

Wil je jouw project laten checken op mogelijke lekken voordat je het in gebruik neemt? Voorkomen is inderdaad beter dan genezen. Door vroegtijdig een lekdetectie te laten uitvoeren, kan je potentiële problemen identificeren en aanpakken voordat ze ernstige schade veroorzaken. 

Zelfs lekkages van minder dan 1 millimeter kunnen snel tientallen liters water laten wegvloeien, wat aanzienlijke waterschade kan veroorzaken. Onze snelle, efficiënte dakinspectie helpt je efficiënt en effectief waterschade te voorkomen. 

Bij RSW zetten we ons in om je een probleemloze ervaring te bieden. Vanaf de eerste inspectie tot de opvolging na de interventie, staan we klaar om je te helpen jouw gebouw te beschermen tegen mogelijke waterschade. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze lekdetectiediensten jouw investering kunnen beschermen. 

Warmtelekken in daken

Ontdek je op een winterochtend dat jouw dak bedekt is met vreemde, onregelmatige patronen van ijs en sneeuw? Of merk je dat je energiekosten hard gestegen zijn? Dit kan een teken zijn van warmtelekken in je dak. Warmtelekken zijn gebieden waar warmte ontsnapt uit je woning, wat leidt tot energieverspilling en hogere verwarmingskosten. 

Warmtelekken zijn een probleem dat je niet kunt negeren. Ze veroorzaken niet alleen hogere energiekosten, maar kunnen ook leiden tot vocht- en schimmelproblemen in je huis. Bovendien vermindert het de effectiviteit van je isolatie en kan het zelfs leiden tot structurele schade aan je woning of bedrijfsgebouw. Daarom is het een goed idee om een dakinspectie te laten uitvoeren.